2 minutes to midnight

Csernobil ma ezt üzeni!

2019. június 07. - lipka zoltán

Megnéztem, hatása alatt vagyok és elindított egy gondolatmenetet bennem. Nem fogom a sorozatot kritikai poszttal fényezni, vagy lehúzni, pusztán párhuzamot vonnék napjaink környezeti problémáival.

Információhiány, arrogancia, hatalomvágy, felelősség hárítás. A konstrukciós hibán kívül mindez vezetett egy szinte globális katasztrófához!

Ma információhiányban szenved az átlag életet élő polgár, hiszen nem cél minden médium szintjén a környezeti katasztrófához vezető szennyezés, annak a klímára tett hatásainak teljes mértékben megfeleltetése. Kormányzati szinteken lesöprik az asztalról a javaslatokat, tanulmányokat, ad abszurdum tagadják a változások létét!

Meg is érkeztünk az arrogancia és hatalomvágy, hatalom mindenáron megtartásáért folytatott hazug kampányok síkjára.

Felelősség hárítás! Mindenki, aki nem tesz a saját szintjén a szennyezések, hulladékok csökkentése érdekében felelős! Azt mondani, hogy ha én meg is teszem, más nem, így semmi értelme, a legnagyobb szovjeti felelősséghárítás!

Amíg nem hajlandóak a kormányzatok teljes mértékben a környezetvédelméért elköteleződni, addig csak az egyén és a civil szervezetek kétségbeesett tettei tudják a szemlélet változást elősegíteni! Tégy a környezeted védelméért, tedd kicsiben, add tovább, győzz meg minél több társadat, mert ez az egyetlen lehetséges jövő!

Miért a csernobili párhuzam?

Ezért:

A csernobili nukleáris katasztrófa közvetlenül 200.000 négyzetkilométernyi területet szennyezett be sugárzással! Egyetlen alkalom, egyetlen katasztrófa, egyetlen esemény!

"Mintegy 18 milliárd font műanyag hulladék az óceánokba áramlik minden évben a part menti régiókból."

(NGM STAFF. SOURCE: JENNA R. JAMBECK, UNIVERSITY OF GEORGIA; National Geographic)

1 font=0,45 kg.

Képtalálat a következőre: „plastic pollution ocean”

Kép forrás: Forbes

Kép forrása: ilovetiszto.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://2mtomidnight.blog.hu/api/trackback/id/tr7214882858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása